БАЛИ - Индивидуална програма 
МАЈ - ЈУНИ - ЈУЛИ 2019
Без скриени трошоци и доплата
Индонезија или официјално Република Индонезија е голема земја во Азија, чиј главен град е Џакарта. Индонезија е составена од мноштво на мали и големи острови, од кои најголемите се Јава, Суматра, Сулавеси (Celebes), Борнео (Калимантан) и Нова Гвинеја (западен дел). Неговото население (238 милиони), Индонезија е четвртата по големина земја во светот. Бали е индонезискиот остров кој се наоѓа помеѓу островите Јава на запад и Ломбок на исток. На островот, мнозинството од жителите се Индонезиски Хиндуисти кои се малцинство во земјата. Бали денес е популарна туристичка дестинација и е богат со ориз, кокосови дрвја, кафе, памук и тутун, но ова е нешто што најмногу се  извезува. Живописните  бои на Бали, неверојатно пријателски и гостопримливото население ,  храна која  е силна и со необичен вкус и тиркизно-сините води на Индискиот Океан, што е локализирано  на овој мало парче од  рај на земјата ,сигурно ќе ги задоволи  Вашиот вкус ...
 
Скопје - Доха
Лет од Скопје – чекирање на аеродром Скопје два часа пред лет. Полетување од Скопје во и слетувате во Доха согласно саатници на авио компанија и избрани дати (период на патување).

Доха- Денпасар , Бали                                                                                      
Полетување за Доха - пристигнување во Денпасар - согласно саатници на авио компанија и избрани дати (период на патување). Пречек на аеродром од страна на претставник на партнерската компанија и трансфер во хотелот во Нуса Дуа .Пристигнување во хотелот и сместување.  

Бали
Бали е  инспирација, магичен остров кој има недопрени плажи, вулкани и бујни тропски шуми. Она што го издвојува Бали од другите тропски острови е традицијата и духовноста на народот   кои  ја славаат својата култура и го негуваат својот идентитет. Бали е  скапоцениот камен на Азија каде можете да се опуштите на прекрасните песочни плажи , да ја осетете благодетите на арома терапијата , можете да го испразнете Вашиот ум со јога, Тај Чи , сурфајте или пробајте да се пазарете на традиционалните пазари.

Авантурата на Бали започнува на плажа, со балински специјалитети, егзотична комбинација на вкус. Уживајте во идиличната атмосфера на мек, златен песок и да го видиме  прекрасниот залез на сонцето. Откријте ја автентичноста на Бали преку традиционални джакузи, ритуали и легенди.Уживајте во прекраната  миризба на ароматичните масла при масажа кај Индонезиските масери и заборавете на секојдневниот живот, бидејќи вашата реалност станува ова рајско место. Дозволете Бали да Ве заведе со својот специјален шарм.

Можност за организација на факултативни излети – Јужен Бали, малиот храм кој е изграден на ивица на една карпа, Убуд со посета на светата шума на мајмуните, посета на Кралскиот  Храм  на Mengwi, посета на терасите од ориз како карактеристична слика на Бали ...

Бали/ Денпасар – Доха - Скопје
Појадок.Слободни активности. Трансфер од хотел до аеродромот во Денпасар во вечерните часови.
Полетување  од аеродромот во Денпасар - слетување во Доха - полетување од Доха - слетување во Скопје - согласно саатниците на авио компанија и избрани дати (период на патување).
ИНДИВИДУАЛЕН ПРОГРАМ - минимум патници за реализација 2 лица
МАЈ - 7 НОЌЕВАЊА ПРЕСТОЈ (2 ТЕРМИНА!)
QR 306 01MAY SKPDOH 1225 1820
QR 962 02MAY DOHDPS 0250 1730
QR 963 09MAY DPSDOH 1845 2345
QR 305 10MAY DOHSKP 0700 1115
Сместување /хотелТип на собаНоќевањаЦена од/лице
Hotel Zia Bali 3*- Kuta
(препорачан за млади)
Double room7 ноќeвања935 €
Mercure Бali Nusa Dua 4* - Nusa DuaDouble room7 ноќeвања1049 €
QR 306 15MAY SKPDOH 1225 1820
QR 962 16MAY DOHDPS 0250 1730
QR 963 23MAY DPSDOH 1845 2345
QR 305 24MAY DOHSKP 0700 1115
Сместување /хотелТип на собаНоќевањаЦена од/лице
Hotel Zia Bali 3*- Kuta
(препорачан за млади)
Double room7 ноќeвања830 €
Mercure Бali Nusa Dua 4* - Nusa DuaDouble room7 ноќeвања915 €

ЈУНИ - 7 НОЌЕВАЊА ПРЕСТОЈ (2 ТЕРМИНА!)
QR 306 05JUN SKPDOH 1225 1820
QR 962 06JUN DOHDPS 0225 1730
QR 963 13JUN DPSDOH 1845 2320
QR 305 14JUN DOHSKP 0700 1115
Сместување /хотелТип на собаНоќевањаЦена од/лице
Hotel Zia Bali 3*- Kuta
(препорачан за млади)
Double room BB7 ноќeвања960 €
Mercure Бali Nusa Dua 4* - Nusa DuaDouble room BB7 ноќeвања1005 €
QR 306 23JUN SKPDOH 1225 1820
QR 962 24JUN DOHDPS 0225 1730
QR 963 01JUL DPSDOH 0035 0510
QR 305 01JUL DOHSKP 0700 1115
Сместување /хотелТип на собаНоќевањаЦена од/лице
Hotel Zia Bali 3*- Kuta
(препорачан за млади)
Double room BB7 ноќeвања935 €
Mercure Бali Nusa Dua 4* - Nusa DuaDouble room BB7 ноќeвања979 €

ЈУЛИ - 7 НОЌЕВАЊА ПРЕСТОЈ (2 ТЕРМИНА!)
QR 306 10JUL SKPDOH 1225 1820
QR 962 11JUL DOHDPS 0225 1730
QR 963 18JUL DPSDOH 1845 2320
QR 305 19JUL DOHSKP 0700 1115
Сместување /хотелТип на собаНоќевањаЦена од/лице
Hotel Zia Bali 3*- Kuta
(препорачан за млади)
Double room BB7 ноќeвања1109 €
Mercure Бali Nusa Dua 4* - Nusa DuaDouble room BB7 ноќeвања1175 €
QR 306 24JUL SKPDOH 1225 1820
QR 962 25JUL DOHDPS 0225 1730
QR 963 01AUG DPSDOH 1845 2320
QR 305 02AUG DOHSKP 0700 1115
Сместување /хотелТип на собаНоќевањаЦена од/лице
Hotel Zia Bali 3*- Kuta
(препорачан за млади)
Double room BB7 ноќeвања1159 €
Mercure Бali Nusa Dua 4* - Nusa DuaDouble room BB7 ноќeвања1169 €
Цената е валидна до пополнување на места по групна тарифа од авио компанија и промотивни цени на ограничен број соби во наведен хотел и
истата е подложна на промени се до момент на резервација (пред резервација проверете ја цена и тарифа на авионска карта).
Можност за индивидуални дати на патување на барање НА БАРАЊЕ.
Во цената е вклучено:
 • Авионски билет со Qatar Airways сo вклучен багаж 30 кг;
 • Аеродромски такси 
 • 07 ноќевања во хотел на Бали на база на соодветниот тип на исхрана;
 • Трансфер  аеродром – хотел – аеродром;

 Цената не вклучува:
 • Храна, пијалоци и услуги што не се споменати во програмата;
 • Факултативни тури
 • Индивидуални трошоци
 • Патничко осигурување
 • Сѐ што не е наведено во делот „Во цената е вклучено“
 • При резервација се плаќа депозит од 50%, а целосна уплата се прави 20 дена пред поаѓање.
 • За ова патување не се потребни медицински имунизации.
 • Туроператорот го задржува правото да го менува редоследот на реализација на програмата.
 • Задолжително патничко осигурување

Услови:
 • При резервација се плаќа депозит од 50%, а целосна уплата се прави 20 дена пред поаѓање.
 • За ова патување не се потребни медицински имунизации.
 • Туроператорот го задржува правото да го менува редоследот на реализација на програмата. 
 • Задолжително патничко осигурување

За Бали не е потребна туристичка виза за патници кои патуваат со македонски пасоши – за влез на Бали пасош мора да биде валиден минимум 6 месеци од датум на враќање од наведено патување од Бали
 
 
Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето.