Сите блог статии

Октоберфест

Октоберфест е шеснаесетдневен фестивал ( некогаш трае и до 18 дена) којшто се одржува секоја година во областа неречена ’’Theresienwiese’’, најчесто нарекувана ’’d’Wiesn’’, која го носи името на принцезата Тереза - Минхен , Германија почнувајќи ...

Прочитај повеќе

БУДИМПЕШТА- МАГИЈАТА НА БОЖИЌНИОТ БАЗАР!

Будимпешта има еден помал и еден поголем Божиќен базар, кој вообичаено се одржува од средината на ноември се до крајот на декември секоја година од 1998 година на плоштадот Vörösmarty и кај Базиликата. Двата базари се сместени...

Прочитај повеќе

Замрзнати во пустина!?!

Веќе знаеме дека Дубаи е познат по екстремностите кога станува збор за архитектурата, од највисоките кули во светот, низ најголемите вештачко направени острови па се до “замрзнати оази” среде пустина. На температури од 50 C° имате шанса ...

Прочитај повеќе