Сите блог статии

ПЛОШТАДИ ЗАД БОДЛИКАВАТА ЖИЦА: ЗАТВОРСКИ НАТПРЕВАР ВО ИЗРАБОТКА НА СНЕЖНИ СКУЛПТУРИ!

За затворениците во руските затвори натпреварот за изградба на скулптури од снег е вистински предизвик. Тие со голи раце обоениот снег и мраз го претвараат во животни со природна големина, споменици од градовите ширум светот...

Прочитај повеќе

Зошто Банско за зимски одмор?!?

Малото градче Банско, кое се наоѓа на 927 метри надморска височина во Бугарија, е атрактивен ски центар. Одличните патеки за скијање и достапните цени во хотелите во зимската сезона се мамка за туристи ширум светот. Банско сеуште го одржува епитетот за најпобарувана зимска дестинација за македонските туристи . Изобилува со многу хотели...

Прочитај повеќе

Користете СПА центри додека сте на зимување!

Зимата е време кога вашата кожа претрпува многу промени. Секојдневните стресови, ладното време, тешката и волнена облека, обоените ткаенини се само мал дел од “непријателите” кои секојдневно ја сушат и дехидрираат кожата.Затоа експертите препорачуваат, во овој дел од годината неопходно е да ги почувствувате благодетите на еден друг свет...

Прочитај повеќе