Блог статии од Корисни информации

Октоберфест

Октоберфест е шеснаесетдневен фестивал ( некогаш трае и до 18 дена) којшто се одржува секоја година во областа неречена ’’Theresienwiese’’, најчесто нарекувана ’’d’Wiesn’’, која го носи името на принцезата Тереза - Минхен , Германија почнувајќи ...

Прочитај повеќе