Блог статии од Зима

Богатиот Либан за прв пат од СКОПЈЕ

Либан крстопат на цивилизации и култури, земја со богата историја, силен културен идентитет и мултиетничко општество каде доминираат три големи религии...

Прочитај повеќе

Октоберфест

Октоберфест е шеснаесетдневен фестивал ( некогаш трае и до 18 дена) којшто се одржува секоја година во областа неречена ’’Theresienwiese’’, најчесто нарекувана ’’d’Wiesn’’, која го носи името на принцезата Тереза - Минхен , Германија почнувајќи ...

Прочитај повеќе

БУДИМПЕШТА- МАГИЈАТА НА БОЖИЌНИОТ БАЗАР!

Будимпешта има еден помал и еден поголем Божиќен базар, кој вообичаено се одржува од средината на ноември се до крајот на декември секоја година од 1998 година на плоштадот Vörösmarty и кај Базиликата. Двата базари се сместени...

Прочитај повеќе