ДУБАИ ОД СКОПЈЕ - ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА
ПРОМОЦИЈА ЗА ХОТЕЛ REFLECTIONS HOTEL 4*  BUR DUBAI - ПАКЕТ ЦЕНА ЗА 4 НОЌИ / 7 ДЕНА ОД 499 ЕВРА ПО ЛИЦЕ
*** цената е валидна за уплата и резервација до 28,02 или до пополнување на промотивни места/
ПЕРИОД НА ПАТУВАЊЕ АПРИЛ ***

REFLECTIONS HOTEL 4* BUR DUBAI

ДОПЛАТИ ЗА ПЕРИОД 21-25.02/ GULF FOOD
(МАКС. СОБА 2 ВОЗРАСНИ + 1 ДЕТЕ)
УСЛУГАТИП НА СОБА/СМЕСТУВАЊЕпериод на патување
МАРТ - АПРИЛ 2021
6 НОЌИ
период на патување
МАРТ-АПРИЛ 2021
4 НОЌИ
НППо лице во двокреветна соба€ 589,00€ 549,00
НПдоплата за еднокреветна соба€ 80,00€ 60,00
НПдете на допол. кревет€ 579,00€ 559,00
НПдете 2-5.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 450,00€ 450,00
НПдете 6-11.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 499,00€ 499,00

MILLENNIUM BARSHA 4* BARSHA

(макс. Соба 2 возрасни + 1 дете 5 год)
УСЛУГАТИП НА СОБА/СМЕСТУВАЊЕпериод на патување
МАРТ - АПРИЛ 2021
6 НОЌИ
период на патување
МАРТ - АПРИЛ 2021
4 НОЌИ
НППо лице во двокреветна соба€ 619,00€ 579,00
НПдоплата за еднокреветна соба€ 130,00€ 90,00
НПтрето возрасно лице или дете на допол. креветнеманема
НПдете 2-4.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 450,00€ 450,00
НПдете 5-11.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 529,00€ 519,00

SIGNATURE BARSHA 4* BARSHA

(макс. Соба 2 возрасни + 2 деца или 3 возр.)
УСЛУГАТИП НА СОБА/СМЕСТУВАЊЕПериод на патување
МАРТ-АПРИЛ 2021
6 НОЌИ
период на патување
МАРТ-АПРИЛ 2021
4 НОЌИ
НППо лице во двокреветна соба€ 669,00€ 599,00
НПдоплата за еднокреветна соба€ 140,00€ 90,00
НПтрето возрасно лице или дете на допол. кревет€ 639,00€ 619,00
НПдете 2-5.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 450,00€ 450,00
НПдете 6-11.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 519,00€ 519,00

RADISSON BLU CANAL VIEW 5* BUSINESS BAY

доплати за период 21-25.02/ GULF FOOD
(макс. Соба 2 возрасни + 1 дете или 3 возр.)
УСЛУГАТИП НА СОБА/СМЕСТУВАЊЕПериод на патување
МАРТ-АПРИЛ 2021
6 НОЌИ
период на патување
МАРТ-АПРИЛ 2021
4 НОЌИ
НППо лице во двокреветна соба€ 739,00€ 679,00
НПдоплата за еднокреветна соба€ 210,00€ 140,00
НПтрето возрасно лице или дете на допол. кревет€ 699,00€ 639,00
НПдете 2-3.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 450,00€ 450,00
НПдете 4-11.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 569,00€ 539,00

CROWNE PLAZA MARINA 5* MARINA

доплати за период 21-25.02/ GULF FOOD
(макс. Соба 2 возрасни + 2 деца или 3 возр.)
УСЛУГАТИП НА СОБА/СМЕСТУВАЊЕпериод на патување
МАРТ - АПРИЛ 2021

6 НОЌИ
период на патување
МАРТ - АПРИЛ 2021
4 НОЌИ
НППо лице во двокреветна соба€ 759,00€ 669,00
НПдоплата за еднокреветна соба€ 260,00€ 180,00
НПтрето возрасно лице или дете на допол. кревет€ 749,00€ 669,00
НПдете 2-3.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 450,00€ 450,00
НПдете 4-11.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 529,00€ 519,00

RIU 4* BEACH - AI DEIRA ISLAND

патување за период 12.02-27.03
(макс. Соба 2 возрасни + 2 деца или 3 возр.)
УСЛУГАТИП НА СОБА/СМЕСТУВАЊЕпериод на патување
МАРТ-АПРИЛ 2021
6 НОЌИ
период на патување
МАРТ-АПРИЛ 2021
4 НОЌИ
AIПо лице во двокреветна соба€ 999,00€ 839,00
AIдоплата за еднокреветна соба€ 299,00€ 200,00
AIтрето возрасно лице или дете на допол. кревет€ 959,00€ 789,00
AIдете 2-5.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 450,00€ 450,00
AIдете 6-11.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 759,00€ 649,00

C CENTRAL THE PALM 5* PALM JUMEIRAH

доплати за период 29.03-10.04/ 80еур по соба на ноќ
(макс. Соба 2 возрасни + 2 деца или 3 возр.)
УСЛУГАТИП НА СОБА/СМЕСТУВАЊЕпериод на патување
МАРТ-АПРИЛ 2021
6 НОЌИ
МАРТ-АПРИЛ 2021
4 НОЌИ
НППо лице во двокреветна соба
€ 869,00
€ 749,00
НПдоплата за еднокреветна соба€ 379,00€ 250,00
НПтрето возрасно лице или дете на допол. кревет€ 829,00€ 699,00
НПдете 2-5.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 450,00€ 450,00
НПдете 6-11.99 без кревет (со 2 возрасни лица)€ 529,00€ 499,00
*** СИГУРНА РЕАЛИЗАЦИЈА - ОГРАНИЧЕН БРОЈ НА МЕСТА ***
Останати комбинации на број на ноќевања достапни на барање


Цената е за целосна уплата при резервација , без право на промена на име или отказ.
Цените се ПАКЕТ цени дадени по лице за сместување во соодветниот тип на соба СТАНДАРДНА ДВОКРЕВЕТНА за минимум 2 лица во соба (две полноплатежни суми) /услуга ноќевање со појадок

Цените се изразени во ЕВРА за уплата во денари (курс 1ЕУР=62МКД) и валидни до пополнување на места по дадени цени на авион (Ве молиме пред резервација да ја проверите цената и расположливоста на места на авион и во хотел – на барање
Програма на патувањето: 8 дена- 6 ноќи/7 дена-4 ноќи - авиокомпанија TURSKISH AIRLINES

1 – 2 ден СКОПЈЕ – ИСТАНБУЛ - ДУБАИ.
Полетување на авионот за Дубаи во 20.40 часот. Слетување во Истанбул во 00.15 (нареден ден). Полетување од Истанбул за Дубаи во 01.30 часот. Слетување во Дубаи на 2 ден во 07.00 часот (саатници се согласно локалвно време, варијабилни саатници согласно политика на авио компанија). Трансфер до хотелот и сместување. Слободен ден за индивидуални активности. Ноќевање.

3 – 6/7 ден ДУБАИ - слободен ден за индивидуални активности или организирање на факултативни екскурзии (разглед на Дубаи ,крстарење со брод ,сафари во пустина ,посета на Mirical garden /Golbal village )
Сместување во избраниот хотел на база наведената услуга, наутро инфо состанок и слободно време претпладне за индивидуални активности.

7/8 ден ДУБАИ-ИСТАНБУЛ - СКОПЈЕ .
ЗА ПРОГРАМА 4 НОЌИ - трансфер на 6 ден доцна вечерта во 23 часот, авионот полетува на 7 ден во 2,30/3,30 наутро, слетување во Скопје во 08,15 часот. 
ЗА ПРОГРАМА 8 НОЌИ - Во раните утриснки часови трансфер на аеродром. Полетување на авионот од Дубаи во 08.40 часот. Слетување во Истанбул во 12.45 часот. Полетување од Истанбул во 20.20 часот (согласно нови процедури за транзит во Турција не е потребен негтивен тест но неможе да се напушти транзит зона и да се изелезе во Истанбул). Слетување во Скопје во 19.45 часот (саатници се согласно локалвно време, варијабилни саатници согласно политика на авио компанија).
Цената вклучува:
 • Повратен авионски билет на релација Скопје-Истанбул - Дубаи – Истанбул –Скопје (вклучен багаз рачен 7кг и чекиран 20кг, согласно политика на авио компанија);
 • Трансфер аеродром - хотел - аеродром ;
 • 4 ИЛИ 6 ноќевања во избраниот хотел/ тип на соба/ на база ноќевање со појадок согласно наведена услуга;
 • Организација и реализација на патувањето
 • локална асистенција во Дубаи (овластен претставник на српски јазик – доколку се земат излети и истите се пребукираат и платат во агенција пред поаѓање)

Цената НЕ вклучува:
 • Влезна виза за Дубаи - 85ЕУР по лице (задолжително за сите возрасни лица)
 • Промоција за ФЕБРУАРИ (до официјално инфо од имиграционо одделение во ОАЕ)
* За деца до 18 години кои патуваат со родители – БЕЗ ТРОШОЦИ ЗА ВИЗА
- аеродромски такси – 40ЕУР по лице (се плаќаат во агенција пред поаѓање и се променливи согласно политика на авио компанија до резервација на авио карта)
- задолжително негативен ПЦР тест (96 часа изваден пред полетување – за влез во Дубаи)
* За деца до 12 години кои патуваат со родители – БЕЗ НЕГАТИВЕН PCR ТЕСТ (согласно моментални протоколи за влез во Дубаи и за транзит во Турција)
* Согласно моментални протоколи за транзит во Турција (без излегување од транзит зона и напуштање на аеродорм) не е потребен PCR ТЕСТ
 • ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТИ И ОПЦИОНИ ИНДИВИДУАЛНИ ТУРИ - НА БАРАЊЕ
- ДУБАИ САФАРИ – со збирен трансфер/ 45еур по лице
- КРСТАРЕЊЕ ПО МАРИНА – со збирен трансфер/ 45еур по лице
- ДУБАИ ГРАДСКА ТУРА – збирна/ 35еур по лице
- Burj Khalifa (САМП влезници 45 евра normal hours/ prime hours 1530-1800 часот влезници 65 евра), за 124 кат
- останати тури и индивидуални излети – НА БАРАЊЕ
- Моментално е забранет влез од Дубаи за Абу Даби туристички (ако се влезе потребен е карантин 14 дена) и нема можност за организација на тура АБУ ДАБИ
 • Патничко здравствено осигурување кое покрива и КОВИД (ЗАДОЛЖИТЕЛНО)
 • Останати индивидуални трошоци и индивидуални посети и факултативи
 • Туристичка такса која се плаќа директно во хотелот
* туристичка такса само во Дубаи (TOURISM DIRHAM, по одлука на DTCM, а број D/000/152/1 87од 05.02.2014) која се плаќа од 31.03.2014 на рецепција во хотел на лице место при check in или при check out (2-4 EUR по соба по ноќ согласно категоризација на хотелот и тип на соба).
Во случај на апартман со повеќе соби таксата се плаќа за секоја соба според горе наведените критериуми.
УСЛОВИ НА ПЛАЌАЊЕ:
Уплатата е во денарска противвредност по продажен курс 62,00. Цената е гарантирана само за уплата на аконатција за резервација. Во спротивно, гарантиран е изност на аконтација, а остаткот е подложен на промена.

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ: - Во готово/ кредитни картички/ преку фактура - уплата на аконтација 50% од вкупната цена на аранжманот за резервација, остатокот најдоцна 10 дена пред поаѓање

Важни напомени и доплати за авион и хотел за дополнителен број на лица:
 • Максимален број на лица во двокреветна соба се две лица. Цена за сместување на трето лице на помошно легло на барање (се намалува комодитет на соба)
 • БЕБЕ 0-1,99 години е БЕСПЛАТНО во авион и во хотел
 • Check in во хотелите е после 14 ч, a check out најдоцна до 12 ч. Секое користење на соба и услуга во хотелите надвор од наведеното време, е додатно плаќање кое се врши на рецепција од хотелот директно од страна на странката.
 • Сите оброци во хотелите се на база шведска маса (согласно нови КОВИД протоколи)
 • Организаторот на патувањето не е овластен и надлежен да ја процени исправноста и валидноста на патните и други лични исправи на патниците
 • Потребни документи за виза: скенирана фотографија и пасош и податоци за патникот (валиден минимум 6 месеци од дата на враќање од патување)
 • За овој аранжман важат Општите услови за патување на СКТМ 
 • За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност
 • Информации и слики од хотелите може да ги најдете на нивната официјална web страна
Важни напомени:
- За добивање на виза за ОАЕ потребно е при резервација да го донесете пасошот (валиден мимимум 6 месеци од датум на враќање на патување) и слика во боја или да ги доставите скенирани со висока резолуција во JPG формат скенирани првите две страни од пасошот на кои се наоѓаат податоците на патникот како и слика со димензија за пасош (доколку ги доставувате скенирани пратете ги на маилот: voyager@t-home.mk). Износот за трошоците за визирање не се враќа во случај на неодобрување на виза од страна на имиграционо одделение на ОАЕ. Постои можност имиграционото одделение да побара дополнителни документи во зависнот од поединечни случаеви.
НАПОМЕНА 
Поради промена на тарифите на авио билетите можна е промена на цената за пакет аранжман. Пред резервација ве молиме цената и условите на патување да ги проверите со вашиот агент. Можна е промена на саатниците на полетување и слетување на авионот во Скопје и Дубаи согласно промена дирекно од авио компанијата. Цените може да се корегираат според Општите услови на патување, а во случај на промена во курсот за размена на валути или промена на тарифата на превозниците. Агенцијата го задржува правото за промена на редоследот на програмата според вонредни околности врз кои неможе да влијае. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.
Уплатата се врши исклучиво во денарска противвредност (1EUR = 62 мкд).
ВОЈАЖЕР ВИ ПОСАКУВА СРЕЌЕН ПАТ/ Важат општите услови на патување на АТАМ и Војажер