ХУРГАДА
ноември-декември
ХУРГАДА НОЕМВРИ И ДЕКЕМВРИ 2020/ 8 ДЕНА - 6 НОЌИ/ АВИОНСКА ПРОГРАМА ОД БЕЛГРАД

"King Tut Resort Hurghada Hotel 4* Hurgada"

ТИП НА СОБАУСЛУГАБРОЈ НА НОЌЕВАЊА07.11 14.11 21.11 28.11 05.12 12.12 19.12
1/2 стандардAI6404 €404 €404 €404 €404 €404 €410 €
1/1 собаAI6452 €452 €452 €452 €452 €452 €461 €
дополнителен креветAI6404 €404 €404 €404 €404 €404 €398 €
1. дете (0-2)AI650 €50 €50 €50 €50 €50 €50 €
1. дете (2-14)AI6325 €325 €325 €325 €325 €325 €325 €
2. дете (0-2)AI650 €50 €50 €50 €50 €50 €50 €
2. дете (2-7)AI6325 €325 €325 €325 €325 €325 €325 €
2. дете (7-14)AI6371 €371 €371 €371 €371 €371 €374 €

"Mina Mark Resort & Spa 4* Hurgada"

ТИП НА СОБАУСЛУГАБРОЈ НА НОЌЕВАЊА07.11 14.11 21.11 28.11 05.12 12.12 19.12
1/2 стандардAI6410 €410 €410 €410 €410 €410 €410 €
1/1 собаAI6458 €458 €458 €458 €458 €458 €458 €
дополнителен креветAI6398 €398 €398 €398 €398 €398 €398 €
1. дете (0-2)AI650 €50 €50 €50 €50 €50 €50 €
1. дете (2-12)AI6325 €325 €325 €325 €325 €325 €325 €
2. дете (0-2)AI650 €50 €50 €50 €50 €50 €50 €
2. дете (2-6)AI6325 €325 €325 €325 €325 €325 €325 €
2. дете (6-12)AI6374 €374 €374 €374 €374 €374 €374 €

"Le Pacha Resort 3* Hurgada"

ТИП НА СОБАУСЛУГАБРОЈ НА НОЌЕВАЊА07.11 14.11 21.11 28.11 05.12 12.12 19.12
1/2 стандардAI6422 €422 €422 €422 €422 €422 €422 €
1/1 собаAI6476 €476 €476 €476 €476 €476 €476 €
дополнителен креветAI6410 €410 €410 €410 €410 €410 €410 €
1. дете (0-2)AI650 €50 €50 €50 €50 €50 €50 €
1. дете (2-14)AI6325 €325 €325 €325 €325 €325 €325 €
2. дете (0-2)AI650 €50 €50 €50 €50 €50 €50 €
2. дете (2-7)AI6325 €325 €325 €325 €325 €325 €325 €
2. дете (7-14)AI6380 €380 €380 €380 €380 €380 €380 €

"Royal Lagoons Resort 5* Hurgada"

ТИП НА СОБАУСЛУГАБРОЈ НА НОЌЕВАЊА07.11 14.11 21.11 28.11 05.12 12.12 19.12
1/2 стандардAI6422 €422 €422 €422 €422 €422 €422 €
1/1 собаAI6476 €476 €476 €476 €476 €476 €476 €
1. дете (0-2)AI650 €50 €50 €50 €50 €50 €50 €
1. дете (2-6)AI6325 €325 €325 €325 €325 €325 €325 €
1. дете (6-14)AI6325 €325 €325 €325 €325 €325 €325 €
2. дете (0-2)AI650 €50 €50 €50 €50 €50 €50 €
2. дете (2-7)AI6325 €325 €325 €325 €325 €325 €325 €
2. дете (7-13)AI6380 €380 €380 €380 €380 €380 €380 €
ГЕНЕРАЛНИ ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

УПЛАТА
Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност според наведената денарска цена (курс 1еур=62мкд).
За резервација на аранжманот задолжителна е аконтација од 50%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
Агенцијата го задржува правото на промена на цената доколку дојде до промена на цената на авио билетот и аеродромските такси

ПОТВРДА НА РЕЗЕРВАЦИЈАТА НА ХОТЕЛ СЕ ДОБИВА 48 ЧАСА ПО УПЛАТА НА АКОНТАЦИЈА. Во случај хотелот да не се потврди, патникот има право на поврат на вкупниот износ на уплатен аванс.

ДОКУМЕНТИ ЗА ПАТУВАЊЕ:
Авионски билети, ваучери и други документи им ги предава на патниците претставникот од агенцијата на аеродромот, 2 часа пред закажаното време полетување, на шалтерот на белградскиот аеродром. Откако ќе ги подигнете билетите, потребно е да се проверат, да го предадете Вашиот багаж и да пристапите кон пасошката контрола. Планирајте го времето за патување до аеродромот, поради можни одложувања (сообраќаен метеж, работи на пат и сл.).
Агенцијата нема да одговара доколку патникот не пристигнал навреме или ако поради доцнење неможе да се пријави за летот. ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ ќе се применуваат на овие патници - како да се откажале аранжман на денот на поаѓањето.
Од документацијата, потребно е да се донесе пасош, кој мора да важи уште 6 месеци по враќањето од патувањето. Од патниците се бара да ја проверат валидноста на своите патни исправи.
Туроператорот не сноси никаква одговорност за неточен пасош или виза, ниту пак е одговорно ако граничните или имиграционите власти не дозволуваат влез, транзит или понатамошен престој на патници.
Сите последици од загуба или кражба на пасош за време на патувањето, како и трошоците за издавање на нова патна исправа, ги сноси патникот.
Не е можно враќање на износот платен за аранжман што не е реализиран поради неточен документ за патување.
Организаторот на патувањето не е овластен и не ја цени валидноста на патни исправи и другите документи.

АВИОНСКИ ПРЕВОЗ:
Ер Србија е главниот превозник на патници и агенцијата не е во можност да го гарантира времето на поаѓање според кој ќе се реализираат чартер летови на Ер Србија. Патникот ќе биде информиран за точното време на летот откако ќе добие информација од авиокомпанијата, но не порано од 48 часа во однос на времето на полетување.
Нема доплати за седишта на чартер летови, така што не е можно да се резервира одредено место во авион однапред, но тоа се прави на аеродромот, за време на пријавувањето.
Според меѓународните стандарди, во случај на доцнење на летот, авиокомпанијата се грижи за патниците.
Туроператорот не е одговорен во случај на промени во распоредот на летот од страна на авиокомпанијата. Времето на летот наведено во деталите за летот е целосно по локално време (во земја на полетување и земја на слетување).
Во случај на ноќни и вечерни летови, постои можност да не стигнете до соодветниот оброк. Ова не може да биде предмет на поплака на патник, бидејќи станува збор за фактичка состојба настанала поради објективни околности надвор од контролата на тур-операторот.
Во случај на поништување или промена на програмата за патувања од страна на агенцијата, рокот е 5 дена пред патувањето.

БАГАЖ:
Кога патува со авион, патникот може да носи максимум 23 кг багаж и еден рачен багаж со максимална тежина од 7 кг.
Во случај на поголема количина и тежина на багаж, организаторот на патувањето не е одговорен во случај авиокомпанијата да наплати дополнителен вишок багаж.
Не е дозволено носење ножици, комплети за маникир и други остри предмети, какви било течности, гелови, спрејови и пени во рачниот багаж.

ИЗГУБЕН И ОШТЕТЕН БАГАЖ:
Ако вашиот багаж е изгубен или оштетен, информирајте го агентот за авиокомпанија и претставникот на агенцијата по пристигнувањето на аеродромот. Претставникот (на аеродром), што ќе ви помогне да ги пополните потребните формулари.
За надомест на штета или целосно губење на багажот, надлежна е само авиокомпанија согласно политиките.

ТРАНСФЕР ОД / АЕРОДРОМ ВО ХУРГАДА:
по пристигнување на аеродромот, на одредена дестинација ќе ве чека претставник на партнер агенцијата, кој ќе ве насочи кон автобусот. (мини автобус, такси) за превоз до резервираниот хотел. Одговорност на патникот е да се грижи за сопствениот багаж.
Времето на напуштање на хотелсите соби на последниот ден од патувањето ќе биде навремено истакнато во хотелот. Ако оваа информација не е истакната, контактирајте го Вашиот претставник.
Ве молиме да бидете пред хотелот или хотелска рецепција 15 минути пред закажаното време за трансфер. Вратете ги клучевите (од собата, сеф), проверете ги сите патни исправи и платете ги сметките.

ЦЕНИ ЗА ДЕЦА: Дете добива попуст само ако е сместено во соба со две возрасни лица (две целосно платенжни суми)
 • дете до 2 години - Бесплатно (дете на оваа возраст нема место во авион, храна или кревет во хотел)
 • дете кое има бесплатно сместување плаќа само сума на билетот и има место во авион, оброци и други услуги - НО НЕМА сопствениот кревет.
 • дете кое добива одреден попуст ги има сите услуги од програмата, освен што наместо вообичаен стандарден кревет има дополнително легло.
За да добиете попуст за деца мора да се наведат точно датумот на раѓање и возраста на детето за време на патувањето (согласно дата кога завршува патување).

НАПОМЕНА
 • При пријавување на името на патникот за аранжманот, задолжително е да се наведе точниот датумот на раѓање на детето што е дел од аранжманот.
 • Хотелот го задржува правото на на лице место да побара доплата на трошоци и услуги што произлегуваат од неправилно пријавени дати на раѓање и податоци за патниците.
 • На сите патници кои не сакаат дополнителна услуга да ја задржат соба до поаѓање им се обезбедува посебна просторија каде што може да се чува багажот до поаѓањето.
 • Во случај на летови рано наутро или доцна навечер, како и неможност на користење на хотелски оброци поради екскурзии, можете во договор со рецепција на хотелот истите да ги замените со пакет оброк.
 • Распоред на соби при пристигнување се врши исклучиво од рецепцијата на хотелот.
 • Категоријата на хотелот е согласно официјална категоризација на земјата каде престојувате (Египет) засновано врз договорот помеѓу тур-операторот и странскиот партнер.
 • Сите дополнителни барања и желби во врска со сметувачки капацитети и соби ќе бидат проследени до хотелот, но агенцијата не може да гарантира за нивно реализирање. Само услугата што се наплатува е загарантирана (тип на соба).
РАНА РЕЗЕРВАЦИЈА и LAST MINUTE понуди (SALE OFF)
Тур-операторот го користи правото да ги продава своите непродадени места во хотелите и авионот по специјални промотивни цени како FIRST MINUTE/ LASTE MUNUTE/ SALE OFF понуди со промотивни и ниски цени од редовни цени.
Овие промоции и цени може да се пониски или се разликуваат од оние во ценовникот што важат за време на Ваша резервацијата, но истите не се ретроактивни туку моментални.
Патниците кои платиле за аранжманот по цени објавени во ценовникот за време на резервацијата, немаат право на надомест за разликата во цената од евентуални промотивни цени.
СМЕСТУВАЊЕ ВО ХОТЕЛ:
Во повеќето хотели, влезот во собите е после 14:00 часот, а тие се напуштаат најдоцна до 12:00 часот. Ако гостинот сака да ја задржи собата подолго, тој е должен да соопшти на рецепцијата во хотелот, да се договори со рецепција како и самиот да плати за оваа дополнителна услуга (на лице место на рецепција).
Повеќето хотели се опфатени со Wi-Fi сигнал во фоајето, но поради специфичните технички и технолошки услови во Египет, организаторот не е во можност да гарантира постојана достапност на сигналот и неговата јачина. Хотелите го задржуваат правото да ја наплаќаат користењето на оваа услугата за што тур-операторот не е одговорен и не може да влијае.
ЗАБЕЛЕШКА:
Постои можност некои од хотелските објекти во моментот на престој да не се во функција поради објективни околности, зошто организаторот не е одговорен. Во хотелите кои служат храна по принципот на шведска маса (самопослужување) постои можност заради недоволен број на гости услугата да се изврши врз основа на избор од сет мени, што не се смета за промена на аранжманот. Строго е забрането внесување храна и пијалоци во зградата на хотелот.
AI CONCEPT SERVICE - СЕ ВКЛУЧЕНО согласно политика на хотелот: При потврда на резервацијата, по уплата на авансот, агенцијата може да Ви го достави концептот на all inclusive за Вашиот хотел.
ДОПОЛНИТЕЛЕН КРЕВЕТ:
Повеќето хотели имаат кревети на расклопување како помошни кревети (не стандардни легла), дрвени или метални конструкции или фотелји на расклопување, што може значително да влијае на просторот и комодитетот во Вашата соба.
Климатизација: Работата на климатизерот зависи од сезоната и деловната политика на хотелот и може да вклучува централна или да биде сопствена клима (согласно сместувачки капацитет и политика на хотелот)
ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТИ И ЕКСКУРЗИИ - се екскурзии организирани од локална туристичка агенција. Пријавување, како и плаќање на екскурзии се врши на самото место без одговорност на организаторите патување или претставник на агенцијата за квалитет и достапност.
ПОПЛАКИ
 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата (на првата информативна средба или по телефон, на првиот ден).
 • Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на овa програмa.
 • Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода....), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот.
 • Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето.
 • За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност.
ВОЈАЖЕР ВИ ПОСАКУВА СРЕЌЕН ПАТ/ Важат општите услови на патување на АТАМ и Војажер