МАКЕДОНИЈА СО ВАУЧЕР ЗА ДОМАШЕН ТУРИЗАМ
Министерството за економија со одлука од 05.08 ги овласти Лиценцирани туристички агенции да работат со Ваучери за туризам по 10.08 , во рамките на нивните понуди за Република Северна Македонија да вклучат и можност за резервација со Ваучери за туризам издадени од страна на Министерството за економија преку платформата domasiedoma.gov.mk

Туристичките агенции во рамките на понудите можат да понудат сместување, а и да вклучат и дополнителни услуги како што се: превоз до туристичките центри, екскурзии, водичи, прошетки и сл. ПАКЕТ
ПАКЕТ 1
МИЗО ХОТЕЛ 3* ОХРИД 
***слободни соби од 11.08***

викенд понуда за две лица (две нокевања на база ноќевање со појадок)
6000мкд за две лица на база ББ со влучен трансфер повратен од Скопје
 
 • 4дена/3ноќевања 7.070мкд за две лица на база ноќевање со појадок
 • 4дена/3ноќевања 8.180мкд за две лица на база Полупансион
 • 7дена/6ноќевања 7.070мкд по лице на база ноќевање со појадок
 • 7дена/6ноќевања 8.180 мкд по лице на база Полупансион

Политика за деца
 • 0-3,99 години бесплатно,
 • 4-11,99 години 30% попуст

Можност за организиран повратен автовуски трансфер СКОПЈЕ –ОХРИД-СКОПЈЕ 700мкд/по лице (потребна е претходна резервација )

ПАКЕТ 2
ХОТЕЛ СИЛЕКС 4* ОХРИД
***слободни соби од 15.08***
 
 • викенд понуда 4дена/3ноќевања 8.550мкд за две лица на база ноќевање со појадок
 • викенд понуда 4дена/3ноќевања 10.000мкд за две лица на база Полупансион
 • 7дена/6ноќевања 8.550мкд по лице на база ноќевање со појадок
 • 7дена/6ноќевања 10.000мкд по лице на база Полупансион

Политика за деца
 • 0-5,99 години бесплатно
 • 6-11,99 години 50% попуст

Можност за организиран повратен автовуски трансфер СКОПЈЕ –ОХРИД-СКОПЈЕ 700мкд/по лице (потребна е претходана резервација )

ПАКЕТ 3
ВИЛА СТЕФАНО - ОХРИД
 
 • 5дена/4ноќевања 6,000мкд за две лица наем на студио двокреветно (студио на барање)
 • 4дена/3ноќевања 6,500мкд за три лица наем на студио трокреветно (студио на барање)

Можност за организиран повратен автовуски трансфер СКОПЈЕ –ОХРИД-СКОПЈЕ 700мкд/по лице (потребна е претходана резервација )

ПАКЕТ 4 
ХОТЕЛ ДЕСАРЕТ 3* ОХРИД
***слободни соби од 20.08***
 • 8дена/7ноќевања 9.240мкд по лице на база Полупансион

Политика за деца
 • 0-12,99 години бесплатно ДВЕ ДЕЦА

Можност за организиран повратен автовуски трансфер СКОПЈЕ –ОХРИД-СКОПЈЕ 700мкд/по лице (потребна е претходана резервација )

ПАКЕТ 5
ХОТЕЛ „ЛАКИ“ 5* ОХРИД

Пакет цени
 • 5 дена/ 4 ноќи - ноќевање со појадок 7,440мкд по лице во двокреветна соба
 • 8 дена/ 7 ноќи - ноќевање со појадок 12,000мкд по лице во двокреветна соба

Собите се достапни на барање;

Политика за деца:
 • 0-3,99 години бесплатно,
 • 4-9,99 години 40% попуст

Можност за организиран повратен автовуски трансфер СКОПЈЕ –ОХРИД-СКОПЈЕ 700мкд/по лице (потребна е претходана резервација )

ПАКЕТ 6
ХОТЕЛ Unique Resort & Spa ОХРИД
 
 • 4дена/3ноќевања- 12.340мкд за две лица на база ноќевање со појадок
 • 5дена/4ноќевања - 16.060мкд за две лица на база ноќевање со појадок

Политика за деца:
 • Деца до 6,99 години бесплатно
 • Деца од 7 до 12,99 години 738 мкд на ден на база ноќевање со појадок

Можност за организиран повратен автовуски трансфер СКОПЈЕ –ОХРИД-СКОПЈЕ 700мкд/по лице (потребна е претходана резервација )

ПАКЕТ 7

КРУШЕВО
***слободни соби од 10.08***

СИТЕ ПОНУДИ ЗА КРУШЕВО
www.voyager.com.mk/krusevo/


ЦЕНИ ЗА НАЕМ НА ДВОКРЕВЕТНО СТУДИО ОД 900 МКД/ ДЕН

ПАКЕТ 8

МАВРОВО - РЕСОРТ МАВРОВО ХОТЕЛ СПОРТ 3*
 
 • ВИКЕНД ПОНУДА 3дена/2ноќевања 6.690мкд ЗА ДВЕ ЛИЦА на база ноќевање со појадок
 • ПАКЕТ ЗА РАБОТНИ ДЕНОВИ 3дена/2ноќевања 8.180мкд ЗА ДВЕ ЛИЦА на база ноќевање со појадок ХОТЕЛ БИСТРА 4*
 • ВИКЕНД ПОНУДА 3дена/2ноќевања 6.950мкд ЗА ДВЕ ЛИЦА на база ноќевање со појадок
 • ПАКЕТ ЗА РАБОТНИ ДЕНОВИ 3дена/2ноќевања 8.550мкд ЗА ДВЕ ЛИЦА на база ноќевање со појадок

Политика за деца:
 • 0-6,99 години бесплатно,
 • 7-11,99 години 40% попуст

ADVENTURE ПАКЕТ 9

Летање со тандем параглајдер

Цена по лице 3300мкд за Скопје (врв Водно )
Цена по лице 3800мкд за Крушево (параглајдерски старт )
Цена по лице 4400мкд за Охрид (Галичица - параглајдерски старт)

Вклучено и снимање со gopro камера со слики и видео од летот

ПОПОВА КУЛА - ДЕМИР КАПИЈА
 
 • ДВЕ НОЌЕВАЊЕ ВО ХОТЕЛОТ/ ДЕГУСТАЦИЈА НА 3 ВИНА + ОРДЕВЕР/ ЈАВАЊЕ КОЊИ - 7,920 мкд за ДВЕ ЛИЦА
 • ТРИ НОЌЕВАЊЕ ВО ХОТЕЛОТ/ ДЕГУСТАЦИЈА НА 3 ВИНА + ОРДЕВЕР - 6,000 мкд за ДВЕ ЛИЦА

*** можност за организирање на тури - велосипедизам, јавање коњи, качување по карпи ... ***